Po podzimní části sezony ztrácí Dynamo na lídra tabulky jen tři body

2. prosinec 2017

Dynamo České Budějovice je v tabulce fotbalové Fortuna národní ligy po šestnácti kolech na čtvrtém místě. Na vedoucí Opavu ztrácí po podzimní části soutěže jen tři body.

Na kontě má sedm výher, sedm remíz a dvě porážky. Jenom 24 nastřílených gólů, pro srovnání: Opava nastřílela 42 branek. Zajímavý je pohled do kolonky inkasovaných gólů, Dynamo jich dostalo 11, nejméně ze všech.

To je dobrá vizitka pro obranu a také pro brankáře. Za Zdeňka Křížka v průběhu podzimu naskočil Jindřich Staněk. Jeho pohled poněkud zkreslilo nepovedené vyběhnutí v posledním utkání s Vlašimí. „Strašně mě mrzí, že první polovinu sezony ukončím tímto zápasem, kde jsem udělal individuální chybu a srazil tým dolů. Nechci říkat, že ta porážka jde úplně za mnou, ale ze sedmdesáti procent určitě,“ komentoval.

Na postupové myšlenky o Vánocích ale prohra podle něj vliv mít nebude. „Ten zápas pro nás byl určitě důležitý, ale co se týče postupu, není rozhodnuto. Stejně bych odpověděl, i kdybychom vyhráli. Ještě nás čeká čtrnáct zápasů a tam se rozhodne,“ řekl.

Ztráta na čelo tabulky je z pozice Dynama minimální. Podle záložníka Patrika Čavoše teď bude důležitá příprava. „Musíme zlepšit tu finální fázi, musíme být hladovější, dávat góly, protože soupeře přehráváme, ale chybí nám góly,“ připomněl.

Předtím je ale čas na odpočinek. Patrik Čavoš se chystá za přítelkyní do Barcelony. „Pojedu tam asi na dva týdny, chtěl bych i na fotbal, ale uvidíme, jestli vůbec seženu lístky,“ dodal záložník.

autor: kaj
Spustit audio