Policie pátrá po bratrech unesených z dětského centra ve Strakonicích

13. říjen 2017

Policie pátrá po bratrech Davidu a Leonardu Lackóových, kteří byli soudně odebráni rodičům. Rodiče je v pátek unesli z dětského centra ve Strakonicích. Jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner uvedl, že by mohli zamířit na Slovensko, protože tam mají kořeny.

„Rodiče spolu s dětmi v autě viděl svědek v německém Freyungu. Policie na rodiče získala evropský zatýkací rozkaz,“ doplnil v neděli jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Pátrat chce policie nejen v Rakousku, ale i na Slovensku a Polsku.

David Lackó se narodil v roce 2007, Leonard Lackó v roce 2013. Bratři byli soudně odebráni rodičům Anitě Lackóové a Branislavu Slobodovi. Po těch policie pátrá také.

„Při páteční návštěvě rodiče oba dva bratry popadli, naložili do svého vozidla a zmizeli s nimi neznámo kam. Zatím jsme zjistili, že vozidlem, kterým se pohybují, je Chrysler Voyager zelené barvy s poznávací značkou BA477HU,“ řekl mluvčí českobudějovické policie Jiří Matzner.

Branislav Sloboda a Anita Lackóová

Vyzval, ať lidé jakékoliv informace k jejich pohybu, pobytu či plánům volají na linku 158. Je možné, že míří směrem do Rakouska.

Davidovi je 10 let, měří asi 140 cm, má hubenou postavu a plavé blond vlasy. Chlapec byl oblečen do žlutooranžového trička s dlouhým rukávem a modrých tepláků.

Leonardovi jsou 4 roky, má bledší pleť a velké výrazné oči. Naposledy byl oblečen do zeleného trička, modré mikiny s kapucí zn. Adidas, kalhot a bot s Batmanem.

Hledaný otec Branislav Sloboda je 46 let starý a měří 180 až 185 cm. Matce Anitě Lackové je 36 let a měří asi 160 až 165 cm. Oba mají slovenskou státní příslušnost.

autoři: pla , rez | zdroj: ČTK
Spustit audio