Prachatická nemocnice zrušila pondělní plán operací, dál zůstává bez pitné vody

Pacienti i personál prachatické nemocnice musí i nadále pít jen balenou vodu z plastových lahví. Laboratorní výsledky dál prokazují znečištění pitné vody z kohoutků. Vedení nemocnice proto zrušilo i plán operací na pondělí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

OB klinika - operační sál pro těžce obézní pacienty

OB klinika - operační sál pro těžce obézní pacienty | Foto: Iveta Vávrová | Zdroj: Český rozhlas

Lékaři v prachatické nemocnici neoperují od 26. října. Naději, že operační plán obnoví v pondělí, překazily výsledky rozborů vody ve vzorcích z 27. října.

„Máme tam bakterie a je tam nějaká virová infekce. Potrubí jsme od úterního rána dvakrát pročistili, naposledy včera chloranem sodným a dnes v průplachu pokračujeme,“ konstatoval ředitel nemocnice Michal Čarvaš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Voda v prachatické nemocnici stále není pitná a operovat se nebude ani v pondělí. Více ředitel nemocnice Michal Čarvaš

Přes víkend budou prachatickou nemocnici dál zásobovat cisterny s pitnou vodou. Pacienti a personál dostanou balenou vodu v PET lahvích.

V pondělí bude mít nemocnice k dispozici další laboratorní výsledky.

„Ještě posíláme speciálně jeden kanystr do Brna na veterinu, kde nám udělají test na noroviry,“ řekl Michal Čarvaš a dodal:

„Pondělní výkony se odloží – ortopedické, chirurgické a gynekologické operace. Věříme, že budeme mít lepší zprávy.“

Akutní operace se zatím z Prachatic překládají do sousedních nemocnic.

Václav Malina, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme