Prostory bývalé pizzerie na budějovickém Piaristickém náměstí možná brzy najdou nové využití

24. leden 2015

Město České Budějovice bude znovu pronajímat prostory, ve kterých do léta sídlila Pizzerie U Žáby. Jedná se o přízemí domu, který stojí na rohu Piaristického náměstí směrem k Hroznové ulici.

Město se dlouho soudilo s bývalým nájemcem a provozovatelem pizzerie, teď hledá nové využití. Piaristické náměstí v Českých Budějovicích je výjimečné místo. Dvakrát do týdne – ve čtvrtek a v sobotu – se tu konají trhy. V zároží kostela, přímo pod soškou pověstné žáby se čas od času objeví divadelníci, cirkusoví akrobati nebo hudebníci.

Tento veřejný prostor by se mohl rozšířit právě o prostory bývalé pizzerie, myslí si náměstek primátora Ivo Moravec z Hnutí Občané pro Budějovice. A s touto myšlenkou také radní vypsali výběrové řízení.

Výše nájmu vyplyne právě z vyhlášené soutěže. Město si neklade ohledně nájmu žádné podmínky. Náměstek primátora Tomáš Bouzek z TOP09 ale dodává, že důležitou podmínkou bude dodržování nočního klidu a také to, že budoucí provozovna bude nekuřácká. Prostory navíc nejsou úplně prázdné.

Nový nájemce prostor bývalé pizzerie na rohu Piaristického náměstí bude mít také povinnost starat se o veřejné toalety, které jsou součástí provozovny.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio