Řidiči už nemusejí zastavovat na kolejích. Majiteli domu se nové semafory nezamlouvají

Nebezpečný železniční přejezd v Přechovicích na Strakonicku má novou světelnou signalizaci. Auta, která najížděla z vedlejší silnice na frekventovaný tah ze Strakonic dál na Šumavu, tam musela dříve zastavovat přímo na kolejích. Nové úpravy za 15 milionů korun mají zvýšit bezpečnost provozu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečný železniční přejezd v Přechovicích na Strakonicku má novou světelnou signalizaci

Nebezpečný železniční přejezd v Přechovicích na Strakonicku má novou světelnou signalizaci | Foto: Václav Malina

„Když vyjíždíme na hlavní silnici, která vede rovnoběžně s tratí ve vzdálenosti asi tři metry. To je situace velmi nebezpečná, zvlášť když je hlavní silnice zaplněná a blíží se vlak,“ popisuje řidič Jan Fišer.

Řidiči, jako je on, po úpravě řízení provozu už neuvíznou na kolejích a nesmete je vlak, stihnou totiž vyjet na hlavní silnici, kde provoz zastaví semafory. Kdo ale není na světelnou signalizaci na hlavní silnici u Přechovic zvyklý, může narazit.

Nejtragičtější rok na přejezdech. Podívejte se, kde se v loňském roce umíralo

Číst článek

„Tato úprava je tu od listopadu 2016. Lidé si na tuto novinku samozřejmě museli zvyknout a zvykají. Řešili jsme zde dopravní nehodu, kdy řidička nedodržela rychlost a bezpečnou vzdálenost,“ uvádí policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

„Narazila do vozidla, které již stálo na červenou. Jela rychleji, než měla, v těchto místech totiž došlo i k úpravám dopravního značení. Jsou zde umístěny dopravní značky snížení rychlosti na 70 a 50 kilometrů v hodině,“ dodává.

Zatímco řidičům změna prospěla, na zvukovou signalizaci si stěžuje majitel domu, který stojí těsně u železničního přejezdu.

Podle starosty Miroslava Zdychynce ze strany SNK se nejdřív u přejezdu rozezní výstražné znamení a začne blikat červená. Poté, co projede vlak, se provoz normalizuje a funguje podle běžných pravidel silničního provozu.

Nebezpečný železniční přejezd v Přechovicích na Strakonicku má novou světelnou signalizaci | Foto: Václav Malina

Nebezpečný železniční přejezd v Přechovicích na Strakonicku má novou světelnou signalizaci | Foto: Václav Malina

Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme