Se správným čištěním zubům může dětem pomoci i moderní aplikace

1. prosinec 2017

Studenti střední zdravotnické školy v Jindřichově Hradci zamířili do základních a mateřských škol. Dětem tam vysvětlovali, jak si správně čistit zuby. Projekt Zdravý zoubek se ve městě stává předvánoční tradicí.

Koordinátorkou v Jindřichově Hradci je učitelka střední zdravotnické školy Marie Dubová. „Naše škola se do tohoto projektu zapojuje od roku 2010 a vždycky je ze strany studentů velký zájem,“ říká.

Věnují se nejen nejmenším dětem v mateřských školách, ale míří i na první stupeň základních škol. „To už jsou děti starší, vnímavější a přeci jenom mají tu péči zčásti ve svých rukách, i když stále tam má být dohled rodičů,“ vysvětluje Marie Dubová.

Děti se během jedné vyučovací hodiny mohly podívat například na klasické pomůcky pro čištění zubů, studentky jim ale ukázaly i pomůcky, se kterými se třeba ještě nesetkaly. Správnou techniku čištění zubů si děti vyzkoušely na velkém modelu chrupu.

I do čištění zubů se začínají promítat moderní technologie. „Upozorňujeme na moderní aplikaci pro mobilní telefony. Ta nabízí krátké instruktážní video, připomíná, jak dlouho čistit zoubky a ukazuje i správné pohyby kartáčku,“ dodává Marie Dubová.

Studentky a studenti střední zdravotnické školy během října a listopadu proškolili děti na většině mateřinek a prvních stupňů základních škol v Jindřichově Hradci.

autor: hoch
Spustit audio