Setkání s hvězdami nebo večírek plný bezbřehé zábavy slibuje Noc divadel

17. listopad 2017

Komentovanými prohlídkami, ukázkami z nových inscenací nebo třeba tvořivými dílnami oslaví česká divadla v sobotu 18. listopadu Noc divadel. V jižních Čechách se připojí táborské Divadlo Oskara Nedbala, Divadlo Fráni Šrámka v Písku a Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích.

Jihočeské divadlo svůj program nazvalo Když hvězdy sestupují mezi nás. Nabídne noční představení
rodinného muzikálu Kronikáři, ale program v budově začne už v 15 hodin. Všechny soubory nechají paralelně na několika místech nahlédnout do své tvorby.

Všechny ukázky z představení se budou po 20 až 30 minutách opakovat, takže diváci o nic nepřijdou. Obejít by toho ale měli co nejvíc, naznačuje dramaturgyně Noci divadel v Jihočeském divadle Michaela Piskačová. „Celý program v divadelní budově rámuje taková bojovka, která spočívá v lovení hvězd a autogramů,“ prozrazuje.

V Jihočeském divadle nebude chybět oblíbený fotokoutek. Návštěvníci se můžou převléct do kostýmů, nechat se na místě vyfotit a ještě ten večer si odnést fotku domů. Než bude hotová, můžou si dát něco v divadelním baru, kde je obslouží herci nebo zpěváci.

V táborském divadle pojali Noc divadel pod heslem Forever Young! Slibují divadelní večírek plný hudby a bezbřehé zábavy. O program se postarají výhradně místní umělci a kreativci. „My jsme především pyšní na to, že budeme premiérovat mysliveckou detektivku Hon, která vznikla exkluzivně pro nás. Napsal ji Jan Míka, který je primárně filmař, takže jsme moc pyšní, že chce svoje jméno spojit s naším divadlem,“ těší se dramaturgyně Kateřina Kubešová.

Celé táborské divadlo můžou lidé objevovat sami, a to prostřednictvím výtvarných instalací a výstav. Pro děti jsou nachystané tři série Večerníčků, tedy krátkých divadelních pohádek.

Chybět nemůže ani hudba a ještě jeden slavnostní okamžik. „Výborné je, že my se přitom ještě stíháme bavit, takže zvu diváky na křest jeviště. V létě jsme rekonstruovali prkna a při této příležitosti je chceme slavnostně pokřtít,“ dodává Kateřina Kubešová.

Překvapením v píseckém Divadle Fráni Šrámka pak budou komentované prohlídky se Zilvarem z chudobince, pohádky pro děti a jazz.

autor: pku
Spustit audio