Studenti hráli v Budějovicích divadlo ve španělštině

21. březen 2017

České Budějovice hostily devátý ročník Celostátního festivalu studentského divadla ve španělštině. V kulturním domě Metropol vystoupili studenti celkem ze šesti gymnázií. Festival zahájilo představení žáků zdejšího Biskupského gymnázia J. N. Neumanna.

„Festival cestuje po různých městech, máme celkem šest sekcí v celé České republice. Hlavním smyslem kromě toho, aby se setkali studenti, je podporovat ten jazyk, protože je to celkem neotřelá forma, jak se učit španělštinu,“ řekl Petr Puffer, vedoucí španělské sekce Biskupského gymnázia.

Studenti budějovické školy rozesmáli publikum téměř k slzám. Jejich představení nechyběla dávka humoru, originální kostýmy a perfektní projev v cizím jazyce.

Dalšími účastníky byli například studenti z Brna. „Španělštinu studujme už pět let, vlastně od začátku gymnázia, a to docela intenzivně,“ vyprávěl Petr, který se představil dokonce ve dvojroli.

Letos se na Malé scéně kulturního domu Metropol předvedlo šest souborů z celé republiky. Příští rok bude Celostátní festival studentského divadla ve španělštině hostit Plzeň.

autor: Lenka Nechvátalová
Spustit audio