Tisíce tablet na výrobu pervitinu i pěstírnu konopí odhalili policisté na jihu Čech

13. říjen 2015

Velký zátah na výrobce a prodejce drog uskutečnili jihočeští policisté. V terénu bylo šedesát lidí, asistovala zásahová jednotka i URNA. Během padesáti hodin prohlédli sedm domů, dílnu, dvě auta a zadrželi osm lidí.

„Pět osob bylo následně obviněno a tři lidé skončili ve vazební věznici. Obviněni byli z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení by jim hrozil trest odnětí svobody ve výši osmi až dvanácti let,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

V jednom z domů policisté objevili pěstírnu marihuany, v dalším pak i varnu pervitinu.

„Do varny přišli zrovna v okamžiku, kdy pachatelé končili s novou várkou. Překvapení zadržených bylo opravdu velké. Kriminalisté také zajistili několik set tisíc korun pocházejících z prodeje drog,“ doplnil Jiří Matuner.

Dále policisté našli 14 tisíc tablet léků a jiné chemikálie, z nichž by bylo možné vyrobit zhruba 1,5 kilogramu kvalitního pervitinu. Ten při prohlídce také zabavili, zhruba v množství 300 gramů. Nalezena a zajištěna byla i marihuana.

Rozsáhlou akci koordinovali krajští specialisté na drogovou trestnou činnost. Předpokládají, že drogy byly určeny převážně pro jihočeské konzumenty. Podle mluvčího si pachatelé počínali velmi chytře, snažili se eliminovat rizika prozrazení či policejních odposlechů. U jednoho ze zadržených kriminalisté například nalezli devadesát mobilních telefonů se SIM kartami.

Spustit audio