Třeboň požádá o dotaci na zimní stadion, lidé budou o stavbě hlasovat v referendu

26. červenec 2017

Zastupitelé v Třeboni v pondělí na mimořádném jednání rozhodli o podání opakované žádosti o dotaci z ministerstva školství na stavbu zimního stadionu. O stavbě ale ještě musí rozhodnout občané v zářijovém referendu.

„V tuto chvíli máme předpokládané náklady včetně daně z přidané hodnoty 78,6 milionů korun. Samozřejmě budeme potom zhotovitele soutěžit ve výběrovém řízení a ta částka by se mohla dostat někam kolem 73 milionů včetně DPH,“ doplňuje místostarosta Josef Pindroch. Dotace ministerstva školství může být až dvacet milionů korun.

Město vyhlásí referendum, v němž se lidé budou moci ke stavbě stadionu vyjádřit. „Původně jsme ho nepředpokládali, nicméně byla tady podpisová akce ze strany opozice, získali potřebný počet hlasů, tudíž jsme nechtěli lidem tuto možnost k vyjádření názoru upřít,“ říká místostarosta.

Zastupitelstvo tak schválilo vyhlášení místního referenda, které se bude konat v sobotu 16. září. Lidé se vyjádří, zda má město začít ještě v tomto volebním období budovat zimní stadion v lokalitě sportovního areálu Hliník v Třeboni.

autor: pfr
Spustit audio