U Ločenic havaroval autobus. Jeden člověk zahynul, dva těžce zranění, devět lehce

30. listopad 2017

Vážná dopravní nehoda autobusu se stala ve čtvrtek ráno u Ločenic směrem na Římov krátce před půl devátou ráno. Ve voze cestovalo 13 lidí a řidič. Jeden člověk nehodu nepřežil.

Autobus nejspíš dostal v zatáčce smyk, sjel do příkopu a narazil ještě do stromu. „Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost své jízdy stavu a povaze vozovky a meteorologickým podmínkám,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na místo byl vyslán vrtulník letecké záchranné služby z Bechyně a k nehodě vyjelo i větší vozidlo na řešení mimořádných událostí. Hasičský záchranný sbor na místo vyslal také evakuační autobus.

Při nehodě zahynul mladý muž. „Při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění neslučitelná se životem a bohužel zemřel přímo na místě nehody,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Dvě osoby převezl vrtulník do českobudějovické nemocnice. Šlo o ženu středního věku s těžkým zraněním v oblasti hlavy a trupu a muže středního věku, který utrpěl poranění hlavy, trupu a dolní končetiny.

„Dalších devět lehce zraněných osob záchranáři na místě ošetřili a poté převezli do nemocnic v Českém Krumlově a Českých Budějovicích. Jednalo se převážně o zranění v oblasti horních končetin a hlavy,“ doplnila Petra Kafková.

Ke zraněným do nemocnic vyjeli interventi Záchranné zdravotnické služby Jihočeského kraje, kteří poskytují účastníkům nehody první psychickou pomoc.

autoři: Jan Kopřiva , pfr
Spustit audio