Útěkovou hru si můžete zahrát v původním sklepení radnice ve Vimperku

21. červen 2017

Logickou hru pro dvoučlenné až pětičlenné týmy si můžete zahrát ve Vimperku. Ve sklepení staré radnice vyzkoušíte, jak vám to pálí, a přitom se podíváte do časů, kdy výrobky vimperské Steinbrenerovy tiskárny znali lidé po celém světě.

„Musíte přijít na číselný kód, který vám otevře tajemství kufru, a třeba tam bude něco, co bude použitelné pro další část hry,“ nastiňuje Renata Lešková z odboru kultury.

Podstata útěkové hry podle ní souvisí s dějinami knihtisku ve městě a s Johannem Steinbrenerem, význačným podnikatelem v tomto oboru.

Jednou z prvních luštitelek byla Petra Hrušková. „Pro mě bylo nejtěžší zorientovat se a hledat, pátrat, bádat. Snažila jsem se na to jít logicky, ale nakonec jsem docela lítala po místnosti a hledala jsem, co mě navede ke kódu. Nakonec se to podařilo,“ popisuje.

Pro hru samotnou je podle Renaty Leškové nesmírně důležitý rychlý přehled, komunikace a spolupráce týmu. „Připravili jsme to pro rodiny s dětmi, pro přátele, pro kolektivy,“ dodává.

Na konci čeká hráče malé překvapení. Tajemno v podzemí radnice navíc umocní příkré schody, dobový nábytek nebo starý gramofon.

Ve vimperském podzemí si lidé mohou zahrát logickou hru a dozvědět se tak něco o historii místní tiskárny
autor: Václav Malina
Spustit audio