V Hluboké nad Vltavou vrcholí tenisový turnaj kategorie ITF

Tenisový turnaj žen ITF s dotací 10 000 dolarů nebývá na jihu Čech každý den. Pořadatelé ho připravili v krásném prostředí přímo pod zámkem v Hluboké nad Vltavou, tedy tam, kam v létě míří tisícovky turistů. Daří se na něm i Češkám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisové kurty

Tenisové kurty | Foto: Jan Rosenauer

„Poprvé jsem hrála 10 minut od bydlení. Mohli se přijít podívat i přátelé a rodina, protože normálně turnaje probíhají po celé Evropě. Je to paráda i ohledně nákladů. I finančně to vychází líp, když je turnaj blízko,“ uvažuje českobudějovická hráčka Veronika Kolářová

Její uvažování má reálný základ. V životě se totiž nebaví jen tenisem, ale i ekonomií. „Vloni jsem vystudovala vysokou školu. Jsem inženýrka, tak mám klid,“ směje se teniska, která hraje týmové soutěže v Česku i po celé Evropě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisový turnaj v Hluboké nad Vltavou sleduje i reportér ČRo Kamil Jáša

Na turnaji pod hlubockým zámkem to pětadvacetileté tenistce v singlu nevyšlo a vypadla už ve 2. Kole. Chuť si ale spravila ve čtyřhře, ve které spolu s Krejsovou došly až do finále. To prohrály s párem Jablonovská, Muchová.

Víkendový turnaj turnaje ITF nabízí závěrečné boje ve dvouhře. V semifinále jsou 3 mladé Češky a slovenská hráčka Jana Jablonovská.

Kamil Jáša, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme