V Prachaticích vzniká hřiště pro psy. Pracují na něm školáci

25. květen 2016

Žáci 7.B základní školy na Zlaté stezce v Prachaticích dostali nápad, jak zpestřit život psům a jejich majitelům. S vizí nazvanou Lucky Dog - Šťastný pes - zaujali hodnotící komisi projektu Extra třída. Dostali skoro 30 tisíc korun na zřízení hřiště pro psy na okraji Prachatic.

Hřiště budují při sobotních brigádách. „Máme tady už připravenou tyč, přes kterou mohou psi skákat, dále slalom, rampu i kladinu se žebříky,“ ukazuje jeden ze školáků.

Podle jeho spolužačky bylo ze začátku docela těžké najít v Prachaticích pro psí hřiště vhodné místo. „Nakonec se nám líbil tenhle plácek, který je ohraničený stromy a lidé sem chodí se psy na procházky. Město nám to povolilo, tak jsme začali s přípravou,“ komentovala.

„Tady v Prachaticích není moc prostoru pro velké venčení a právě tohle je jeden z nich. Sice je to rušnější místo, ale chodí tudy hodně pejskařů a je to blízko sídliště, kde hodně lidí má psy,“ dodává učitelka Martina Sovová.

Výhodou hřiště je podle další ze školaček to, že psům i jejich majitelům nabídne více pohybu než pouhá procházka. „Majitelé tu pejsky také trochu cvičit. Myslím, že sem lidé budou chodit, teď jich tu během chvíle prošlo asi deset a docela koukali a divili se, co tady děláme,“ řekla.

Hřiště otevřou žáci 7.B ze základní školy na Zlaté stezce začátkem června.

autor: Václav Malina
Spustit audio