V Prachaticích začínají městské slavnosti. Jedno z pódií bude i ve Štěpánčině parku

24. červen 2016

Příznivci dechovky o Slavnostech Zlaté stezky v Prachaticích o tradiční scénu nepřijdou. Odborná firma na poslední chvíli porazila ve Štěpánčině parku nebezpečné stromy. Vedení města odvolalo zákaz vstupu a pořadatelé tak mohou pozvat návštěvníky do oblíbené Pivovarské zahrady.

„Můžeme v tuto chvíli potvrdit, že Pivovarská zahrada bude opravdu ve Štěpánčině parku,“ informovala Jiřina Dolejšková z prachatického odboru kultury, školství a cestovního ruchu.

„Mohu říci, že se mi strašně ulevilo a spadl mi kámen ze srdce. Já bych si vůbec nedokázal představit slavnosti bez Štěpánčina parku. Každou chvilku se mě někdo ptal, jak to budeme řešit. Je tedy velká úleva, že byl poražen poslední potenciálně nebezpečný strom,“ přidal starosta Prachatic Martin Malý.

Mezi hlavní lákadla letošních slavností patří vystoupení kapel Sabrage, Argema Jelen a No Name. „V kočáře pojedou dvě dámy - Radka Fišarová a Olga Lounová, které tu jsou se svým uskupením Mamma Mia,“ upřesňuje ředitelka Kulturních a informačních služeb města Prachatice Věra Houšková.

Pódia vyrostou před starou radnicí a před bývalým hotelem Zlatá stezka, další scény budou na Parkáně a ve Štěpánčině parku. Slavnosti solné Zlaté stezky začnou v Prachaticích v pátek 24. června odpoledne.

autor: Václav Malina
Spustit audio