V senátních volbách uspěl v Pelhřimově Štěch, ve Strakonicích Kratochvíle

18. říjen 2014

V senátních volbách na Pelhřimovsku už počtvrté v řadě uspěl současný předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD. Nováčkem je naopak Karel Kratochvíle rovněž z ČSSD, který uspěl na Strakonicku.

Milan Štěch porazil zpívajícího právníka Iva Jahelku za TOP 09 a Starosty 62 procenty získaných hlasů.

„Je to příjemný pocit a uvědomuji si, že mě čeká hodně práce, protože jsem na sebe vzal také určitý kus odpovědnosti ve vedení Senátu,“ říká Štěch.

Nový senátor za Strakonicko Karel Kratochvíle z ČSSD bude i nadále ředitelem Zemského hřebčince v Písku. V senátu se chce soustředit na dobudování rychlostní silnice R4 a také na oblast zemědělství. V druhém kole získal 51 procent hlasů. Těsně porazil Martina Gregoru z TOP 09.

„Samozřejmě mojí prioritou je Senát. Další věc, kterou chci upřednostňovat, je ten zemský hřebčinec, ale mám ještě řadu jiných funkcí. Budu opravdu zvažovat, jestli na ně budu stačit, jestli ne, budu se jich většinou zbavovat,“ tvrdí Kratochvíle.

Je viceprezidentem Asociace svazu chovatelů koní, zastupitelem v Písku, zasedá v dozorčí radě nemocnice Písek a v několika školních radách.

„Prioritu v Senátu bude mít zemědělství, to znamená, budu se snažit dostat do výboru pro hospodářství, zemědělství, dopravu a energetiku. Samozřejmě bych se chtěl dostat i do podvýboru pro venkov,“ dodává.

Senátoři s mandátem od roku 2014 - Jihočeský kraj
autoři: Martin Pokorný , lam
Spustit audio