V Žižkových kasárnách v Písku budou možná bydlet senioři

5. březen 2015

Ze sídla píseckého vojenského velitelství bude možná seniorský dům. O prodeji budovy bývalých Žižkových kasáren budou jednat zastupitelé.

Písecká radnice se o prodej budovy velitelství Žižkových kasáren snaží už několik let. Před čtyřmi lety ji nabízelo za necelých třicet miliónů korun. Zájemce se nenašel. V roce 2013 snížilo cenu na deset miliónů korun a předloni dokonce na osm miliónů korun.

Ani potom se nepřihlásil žádný zájemce. Letos konečně město dostalo konkrétní nabídku od společnosti RG Investment, která chce z budovy velitelství udělat seniorský dům se zvláštní péčí. Svůj projekt dnes představí zastupitelům.

Domov by měl pečovat o stovku klientů. Šlo by o lidi trpící různými typy demencí a dalšími psychiatrickými nemocemi. V novém zařízení by navíc vzniklo třicet nových pracovních míst.

Budoucnost jižní části kasáren je stále nejasná. Izraelský investor chtěl v areálu vybudovat hotel, byty, obchodní centrum. Následně ale od záměru odstoupil. V současnosti město řeší spor s izraelskými developery o neplatnosti nájemní smlouvy s předkupním právem k nemovitostem. O něm rozhodne až soud.

autor: hoch
Spustit audio