Vánoční strom v Budějovicích se rozsvítil, na náměstí je po letech i kluziště

26. listopad 2016

Budějovický advent začal. V předvečer první adventní neděle primátor města Jiří Svoboda slavnostně rozsvítil vánoční strom. Až do Vánoc je nyní ve městě každý den speciální program.

Po sedmileté pauze mohou lidé na náměstí Přemysla Otakara II. opět bruslit. Veřejné kluziště je od 27. listopadu otevřené zdarma. Vejde se na něj padesát bruslařů, kteří se pak mohou přezout ve vyhřívané šatně. Kluziště je v provozu denně od 10 do 20 hodin.

Adventní trh tvoří na osmdesát dřevěných stánků. Nabídka zboží je obdobná jako v předchozích letech, tedy hlavně občerstvení, punče, svařáky, hračky nebo teplé ponožky.

Řemeslníci budou na nádvoří radnice, kde se od 12. do 17. prosince otevře tradiční řemeslnický jarmark. Výrobci nabídnou kožené šperky, šité hračky nebo tekutých karamel. V tomto týdnu navíc mohou lidé přijít na radniční nádvoří na hraný Večerníček. Začíná vždy v 16.30 hodin.

Advent na náměstí v Českých Budějovicích nabídne tradičně hudební program. Zahraje například Roman Dragoun, Marek Ztracený nebo Jan Budař a Eliščin Band. Až do Vánoc si lidé mohou přijít poslechnout také folklórní soubory, které přivezou vánoční písně. Chybět nebude ani velmi oblíbený přílet anděla v pondělí 5. prosince.

Čtěte také

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio