Ve svých 87 letech chtěl do zoo. Přání splnily čtyři Ježíškovy vnučky, redaktorky rozhlasu

8. prosinec 2017

Ježíškova vnoučata se vypravila do Zoo Hluboká. Dorazily sem čtyři vnučky ze zpravodajství Českého rozhlasu České Budějovice, které společně splnily přání sedmaosmdesátiletému Ladislavu Pajerovi z Alzheimer centra v Písku.

Ten si moc přál podívat se do zoologické zahrady a když se mu přání splnilo, vzal s sebou na výlet i spolubydlící Jitku a ergoterapeutku Míšu.

Ladislavu Pajerovi je 87 let. Narodil se v Bánské Bystrici a přes několik dalších míst se dostal do Stach na Šumavu, kde žil s manželkou.

Díky Ježíškovým vnoučatům, projektu Českého rozhlasu, v němž lidé plní přání seniorům, si mohl prohlédnout mimo jiné šelmy. Viděl medvědy i tygry a Martin Švihel z oddělení propagace Zoo Hluboká mu nabídl i další zážitek - pohlazení puštíka Hedviky. „Je to trochu ochočené zvíře, takže se nemusíme bát, že klovne,“ dodal.

Jedna z vnuček, redaktorka Lucie Hochmanová se při výletu do zoo ujala role hlavní fotografku. „Je vidět, že pan Ladislav si to užívá. Jsou tam emoce, opravdu je nadšený,“ popsala.

Nadšená ale byla i další vnučka Pavla Kuchtová. „Je skvělé vidět, jak se tu panu Láďovi líbí, jak si to užívá i paní Jitka, která je tu s námi také. A my máme zážitek na druhou, protože třeba já jsem v zoo nebyla dvacet let, takže je to moc fajn,“ komentovala.

Láďa, Jitka i Míša z Alzheimer centra v Písku dostali od pracovníků zoo ještě drobné dárky, ze kterých se budou určitě těšit po celý rok.

Spustit audio