Za zneužívání nezletilých dívek dostal bývalý vedoucí tanečního souboru dva roky vězení

18. leden 2018

Na dva roky poslal okresní soud ve Strakonicích do vězení muže, který sexuálně zneužíval nezletilé dívky. Jako vedoucí tanečního souboru je i fotografoval bez oblečení a v intimních pozicích. Policie u něj při domovní prohlídce našla sedm tisíc snímků s dětskou pornografií.

Rozsudek zatím není pravomocný. Za zneužívání nezletilých dívek byl muž odsouzený už v roce 2008, kdy od stejného soudu odešel se čtyřletou podmínkou.

I přesto, že podle soudkyně Ivany Kolářové jako vedoucí souboru přesně věděl, kolik je dívkám let, zneužíval svého postavení. Dívky mezi sebou podle soudkyně soutěžily o jeho přízeň. „V podstatě tam byla soutěž o to, kdo bude přijímat vítězství, kdo s ním bude mít kontakt, ať už jen pouze milostný, nějaké líbání, hlazení, nebo i pohlavní styk,“ uvedla.

Před senátem nikdo nevypovídal, při hlavním líčení vycházel soud ze zápisů z výslechů poškozených i svědků. „Ona se zmiňovala, že bylo asi sedm případů, kdy s ní byla vykonána soulož, když jí ještě bylo třináct let. Ona to považovala za zájem, jí to lichotilo, protože se necítila atraktivní,“ zmínila jednu výpověď Ivana Kolářová.

Třiatřicetiletý muž ze Strakonic má strávit ve vězení dva roky. K tomu mu okresní soud na osm let zakázal práci s mládeží i členství v organizacích, kde jsou registrované děti.

Obhájce ani státní zástupkyně se nevyjádřili, jestli se proti rozsudku odvolají.

autor: hoch
Spustit audio