Zdeněk Troška v žabkách a Lukáš Vaculík zahájili fotbalový zápas v Žabovřeskách

28. srpen 2017

Šedesát let fotbalového klubu oslavili v Žabovřeskách na Českobudějovicku. Výtěžek ze vstupného na fotbalovou exhibici a z dražby podepsaných dresů podpoří sportování mládeže. Vydražil se také scénář k pohádce Zdeňka Trošky Čertova nevěsta.

Režisér Zdeněk Troška se spolu s hercem Lukášem Vaculíkem ujal slavnostního výkopu exhibičního utkání. „Já měl na nohou své oblíbené žabky, a protože jsem to dělal poprvé v životě, tak jsem měl strach, abych se do toho míče vůbec trefil,“ popsal režisér.

„Zdeněk tam nechal vietnamku a já jsem tam nenechal nic, takže to dopadlo dobře,“ dodal herec Lukáš Vaculík.

Zápas mezi domácím týmem a českobudějovickými Štíry skončil remízou. Pískal ho prvoligový sudí a starosta sousední obce Jankov Jan Jílek. „Marek Kališ jako manažer domácího týmu to nějakým způsobem zkoučoval tak fantasticky, že já to prostě nechápu. Já jsem se za čtrnáct let nenaučil to takhle zrežírovat, to je neskutečná režie,“ komentoval.

Na závěr připravili pořadatelé fotbalové exhibice dražbu dresů s podpisy hráčů Sparty Praha a Motoru České Budějovice. Výtěžek podle organizátora Marka Kališe pomůže mládežnickému fotbalu. Za čtyři tisíce korun se vydražil také scénář k pohádce Zdeňka Trošky Čertova nevěsta.

autor: Václav Malina
Spustit audio