Ženy, které začaly podnikat na mateřské, uspořádaly charitativní Mama Market

4. prosinec 2017

Mama market v Českých Budějovicích přilákal o víkendu stovky lidí. Charitativní prodejní akci druhým rokem připravily maminky, které začaly podnikat na mateřské dovolené.

Letos výtěžek z akce poputuje nejen dětem z azylových domů, ale i seniorům. Mama Market se totiž připojil k projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. „Mám z toho vždycky dobrý dojem, když vidím nějakou takovou snahu,“ chválila návštěvnice Marie Kašparová.

Na Mama marketu se představilo asi 40 maminek, které vyrábějí nejrůznější zboží. „V nabídce je oblíbené oblečení, dále různé svíčky, mýdla, andělíčci, výklad karet, hračky,“ vyjmenovala hlavní organizátorka Petra Rodková.

Smyslem je podle ní nejen zviditelnit podnikavé kreativní maminky, ale i pomoci lidem, kteří to potřebují. „Jde nejen o projekt Ježíškova vnoučata, ale také sbírku hraček pro azylový dům a infekční oddělení a sbírku pro malou Anežku, která přišla o maminku,“ doplnila Petra Rodková.

Mezi podnikavé maminky patří Kateřina Studená. „Jsem maminka dvou raubířů. Když jsem přišla na mateřskou, bylo najednou hodně času, protože holčička byla hodná. Zjistila jsem, že nemáme capáčky, tak jsem koupila vlnu, háček a pak to přerostlo v závislost. Když nedržím jeden den háček v ruce, tak se mi klepou,“ vyprávěla.

I ona je charitativní myšlenkou Mama marketu nadšená. „Je neuvěřitelně krásné vidět tu solidaritu mezi matkami, co se týče Anežky i projektu Ježíškova vnoučata. Myslím, že naši senioři jsou hodně opomíjení a je mi to líto. Jsou to lidé, kteří pro nás celý život dělali moc věcí, a nezaslouží si zůstat zapomenutí a někde odložení,“ dodala.

Svoji ruku k dílu přiložili na Mama marketu i tatínkové. Ti se totiž postarali venku o občerstvení.

Spustit audio