Původně jsem areál koupit nechtěl, říká nový majitel zkrachovalé zoo

Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy a podniká v realitách. Evžen Korec, nový majitel zkrachovalé Zoo Tábor-Větrovy je ale i velkým milovníkem zvířat. Dalo by se říci, že sám má doma takovou malou zoo. „Chovám koi kapry, pávy, okrasné bažanty, s manželkou máme parkurový klub, kde je 25 koní,“ vyjmenovává.

Do zadlužené táborské zoo původně přijel koupit papoušky. „Přijel jsem se podívat na ary zelenokřídlé, protože je sám chovám,“ vzpomíná Evžen Korec. Věděl, že se zoologická zahrada dostala do insolvence, ale myšlenka na koupi celého areálu se prý zrodila až přímo na místě.

„Věděl jsem, že pokud jí nezachráním, tak zoo skončí a řada zvířat bude mít dost strašný osud. Bylo jasné, že zdaleka ne všechny se podaří prodat a část bude utracena,“ komentuje Evžen Korec.

Nový majitel Zoo Tábor už stihl udělat zásadní kroky. Zrušil například původní padesátikorunový poplatek za parkování, lidé u zahrady nyní mohou stát zdarma. Parkoviště také rozšířil na celkem 200 míst.

Změny se ale dotkly i ceny vstupného. Podle nového majitele bylo zbytečně předražené. „Lístek pro dospělého vyšel dříve zhruba na 160 korun, dneska stojí 110 korun a děti platí zhruba půlku, skupiny mají velké slevy,“ říká.

Přestože pražský developer vlastní zahradu teprve od konce dubna, už se může pochlubit zvířecími přírůstky. „Podařilo se nám rozmnožit vzácného vlka arktického, máme čtyři mláďata. Do zoo přibyli také krkavci velcí a úplně nejnovější přírůstky jsou sovy, puštík obecný,“ připomíná Evžen Korec.

V jakém stavu nový majitel areál převzal? Co plánuje do budoucna? A jaký je osud bývalého vlastníka Zoo Tábor Libora Hrubého? I na to přišla řeč v dalším díle pořadu Máme rádi zvířata, který si můžete poslechnout v odkazu výše.

autor: Jana Urbanová
Spustit audio