Pavla Tesařová zahájí cyklus Svátky hudby v Praze

13. říjen 2016

Houslistka Pavla Tesařová se po necelém půl roce vrací na pódium Dvořákovy síně pražského Rudolfina – v červnu zde vystoupila v rámci koncertu laureátů Concertino Praga 2016.

Nyní má před sebou vystoupení na slavnostním zahájení 25. ročníku cyklu Svátky hudby v Praze – Václav Hudeček a jeho hosté. To se bude konat v úterý 18. října 2016 a kromě naší loňské laureátky na něm vystoupí také Václav Hudeček, Ivo Kahánek, Simona Houda Šaturová a Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Tomáše Braunera.

Podrobný program naleznete na webových stránkách Svátků hudby v Praze.

Jak se na vystoupení těšíte?
Na každý koncert se těším a užívám si ho. A hrát v nádherném Rudolfinu na slavnostním Zahajovacím koncertě Svátků hudby, to zní jako sen!

Jak se Vám s panem Hudečkem a Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu hraje?
S Václavem Hudečkem jsem poprvé vystoupila v jedenácti letech na festivalu Zlatá Praha a minulý rok jsme si spolu zahráli Bachův dvojkoncert d moll. Pokaždé to pro mě byl krásný zážitek.

SOČR je skvělý orchestr. Doprovázel mě v červnu na koncertě laureátů Concertina Praga a v tomto týdnu v nové řadě projektu Tady žije SOČR ve studiu S1. Pokaždé jsem vnímala velkou podporu a mohla jsem se spolehnout na mistrovský a virtuózní výkon.

Jak se Vám líbilo na letní Akademii Václava Hudečka v Luhačovicích a co podle Vás přináší mladým muzikantům účast na této akademii? Zúčastnila jste se jí poprvé, nebo opakovaně?
Akademie Václava Hudečka je vynikající možnost. Vládne tam skvělá atmosféra jak na hodinách, tak mezi studenty ve volném čase. Zúčastnila jsem se už poněkolikáté a vždy jsem odjížděla nadšená.

autor: Nikola Štefková
Spustit audio

Více o tématu