VIDEO: Concertino Praga očima loňských soutěžících. Neváhejte a přihlaste se také!

31. srpen 2017

Už jen dva měsíce máte možnost přihlásit komorní soubory z České republiky do mezinárodní hudební soutěže Concertino Praga, která je pro rok 2018 vyhlášena v oborech duo, trio, kvarteto a kvinteto.

Abyste věděli, jak soutěž probíhá z pohledu soutěžících, vyzpovídali jsme čtyři z loňských účastníků.


Concertino Praga 2018
Termín podání přihlášky: 31. 10. 2017
Více informací

Gabriela Matoušková, držitelka čestného uznání Concertino Praga 2017 v oboru klarinet

Proč si Gabriela Matoušková vybrala ze všech dechových nástrojů právě klarinet, jak prožívá svůj život po jeho boku, proč se přihlásila na Concertino Praga a jaké má ze soutěže dojmy. To vše se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Eliška Hejhalová, držitelka čestného uznání Concertino Praga 2017 v oboru flétna

Flétna je pro Elišku Hejhalovou kamarádkou a láskou, která jí pomáhá ve vyjádření její osobnosti. Přihlásit se do soutěže Concertino Praga se rozhodla úplně na poslední chvíli, a přesto získala čestné uznání v oboru flétna. Jak soutěž prožívala a nejen to, se dozvíte zde.

Adam Plšek

Adam Plšek is also no newcomer to the Concertino Praga. Listen to the tactics which he recommends using when recording the competition pieces.

Adam Riethof

The clarinet is a good friend to Adam Riethof and he has competed with it at the Concertino Praga a total of three times. He has received a prize each time, the last of which was an honourable mention. Listen to what he thinks is the best thing about the competition.

autor: Concertino Praga
Spustit audio