Concertino na břehu Světa

25. červen 2015

Třetí den turné po jižních Čechách jsme zamířili do Třeboně na břeh rybníka Svět, den jsme ale začali v Jindřichově Hradci.

Ve zdejší barokní kapli sv. Máří Magdaleny na nás už totiž netrpělivě čekal starosta města Stanislav Mrvka.

Přivítání s úsměvem a pohoštěním bylo příjemné, pan starosta pohovořil krátce o historii Concertino Praga a o podpoře, které se v Jindřichově Hradci těšíme.

Čtěte také

Vyjádřil hrdost, že mladí talenti, jako např. Pavel Šporcl a teď i my, začínali zrovna v jeho městě a postupně se stávají hvězdami světoznámých rozměrů.

Bylo nám velkou ctí, že jsme se mohli svými podpisy zapsat do pamětní knihy města. Dále na nás čekala květina a dárečky s tématikou města Jindřichova Hradce.

Chvilku před obědem jsme se vydali na Aqua show sv. Florián - vodní představení v doprovodu písně Ave Maria. K obědu byla zelňačka a kuřecí špíz s rýží. Zejména Martin Chudada si jídlo užil, rýže byla kolem něj na zemi v okruhu asi tří metrů.

...a teď hurá do Třeboně

Po obědě jsme si dopřáli lehkou siestu a konečně mohli vyrazit směr Třeboň. První naše kroky vedou do sálu J.K.Tyla, je třeba naladit cembalo a klavír. "Vypadá to jako zmenšené stavovské divadlo", prohlásil Matyáš Houf hned po vstupu do sálu. Dalším bodem programu je generální zkouška.

Vše šlo hladce až do chvíle, kdy naše cembalistka Anna oznámila, že se necítí dobře. Operativně nastoupilo trio Martin, Filip a Adam. Nejlépe ze všech, jak jsme se shodli, hrálo duo Viléma Vlčka a Ondřeje Zavadila.

Teď už se ale připravujeme na České Budějovice a těšíme se na Vás.

autor: Radek Horáček
Spustit audio