Laureáti obhájili svá vítězství a vysloužili si potlesk vestoje

19. listopad 2015

Letošní ročník soutěže Concerto Bohemia vyvrcholil 18. listopadu koncertem vítězů v pražském Foru Karlín. Letos poprvé vsadili organizátoři Český rozhlas a Česká televize na propojení moderních prostor s klasickou hudbou a tato sázka se vyplatila.

Jedním z hostů slavnostního koncertu byl i náměstek pro program Českého rozhlasu René Zavoral, který uvedl:

„Mohlo by se zdát, že pro vítěze je nejdůležitější přítomnost kamer České televize, mikrofonů Českého rozhlasu a z toho plynoucí propagace souborů. Já ale věřím, že neméně důležitý je i samotný pocit z toho, že mohou dnes večer vystoupit na pódiu tak krásného prostoru, jakým je Forum Karlín.“

Přípravu jednotlivých souborů, jejich očekávání, přípravy a cestu za úspěchem v soutěži se podle slov dalšího hosta večera – dramaturga České televize Jana Tenglera, vypravily zdokumentovat kamery České televize. Nyní vzniká na základě záběrů dokument o jednotlivých souborech.

Všechny soubory předvedly profesionální výkony a po závěrečné skladbě Gaudeamus igitur v podání Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu byly oceněny dlouhým potleskem vestoje. Laureáti tak potvrdili výrok předsedy poroty Karla Vágnera, že dobrých muzikantů máme stále dost.

Spustit audio