Porota posunula do druhého kola 15 souborů

19. březen 2014

Dne 12. března zasedla porota a vyslechla soutěžní demonahrávky. Letos do druhého kola postoupilo celkově 15 souborů z celé České republiky, kterým natočí Český rozhlas profesionální nahrávku. S tou se soubory představí porotě druhého kola, která zasedne 14. června.

Český rozhlas natočí v druhém kole souborům profesionálně na své náklady jejich repertoár, přičemž během tohoto nahrávaní budou povoleny maximálně tři technické úpravy, tzv. střihy.

I v druhém kole ohodnotí porota soutěžní snímky anonymně pod pořadovými čísly v rámci jednotlivých kategorií. Teprve po stanovení vítězných snímků se porota dozví jména orchestrů a souborů. Hodnotit umění mladých hudebníků bude ve třech věkových kategoriích: žákovské (do 16 let), studentské (do 25 let) a souborů a orchestrů konzervatoří a hudebních gymnázií.

Porota určí v každé kategorii soubory, které se stanou laureáty soutěže a zároveň stanoví absolutního vítěze Concerto Bohemia 2014 bez ohledu na kategorii, ve které se soubor soutěže účastnil. Výsledky druhého kola zveřejní Český rozhlas ve výsledkové listině, ve vysílání ČRo a na internetových stránkách ČRo.

Odměnou pro vítěze jednotlivých kategorií bude vystoupení na Koncertu vítězů soutěže Concerto Bohemia ve Velkém sále paláce Žofín dne 26. listopadu 2014, který v přímém přenosu odvysílá Český rozhlas 3 – Vltava a Česká televize pořídí záznam koncertu.

Spustit audio
autor: Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek