Vychutnejte si renesanci undergroundu s Českým rozhlasem!

23. listopad 2012

Exklusivní výlet do světa undergroundu připravila pro své posluchače stanice Český rozhlas 6. Od ledna tohoto roku pravidelně v pořadu Hovory o hledání přenášela redaktorka Ivana Denčevová zájemce ke kořenům fenoménu s názvem underground.

Tento mimořádný cyklus mapoval etapu historie, ve které právě Und a jeho představitelé sehráli mimořádnou a výjimečnou roli a stali se součástí politického podhoubí undergroundu. Všechny díly neobyčejného rozhlasového seriálu si můžete poslechnout zde.

Na základě tohoto pořadu volně vychází kniha Tváře undergroundu, která tento týden vstoupila na knižní pulty. Publikace představuje fenomén českého undergroundu na základě osudů jeho klíčových osobností. Unikátní rozhovory s deseti představiteli různých undergroundových generací jsou doplněny o historický kontext. Výjimečnou součástí knihy jsou také dobové dokumenty či doposud nezveřejněné fotografie.

Český rozhlas připravil zcela unikátní akce, které přibližují fenomén „underground“. Brány tohoto světa se tak otevřou 29. 11. 2012 v 17.00 ve foyer budovy Českého rozhlasu – Vinohradská 12 prostřednictvím vernisáže fotografií Davida Tesaře. Snímky zachycují tváře a život bezprostředně spjatý s undergroundem. Tato nevšední výstava bude zpřístupněna po dobu dvou měsíců. Udělejte si chvilku, vychutnejte si atmosféru a třeba se i zamyslete nad významem osobní svobody jednotlivce nad dobovými snímky.

Bezprostředně s undergroundem byla vždy spojena hudba a umělecký svět vůbec. Ve čtvrtek 29. 11. 2012 od 19.30 vypukne v Paláci Akropolis na pražském Žižkově koncert undergroundových kapel, kde vystoupí Dáša Vokatá, Půlnoc a All Tomorrow´s Parties Band. Na koncertě bude představena kniha autorů Ivany Denčevové, Michala Stehlíka a Františka Stárka Tváře undergroundu. Pokud se nebudete moci akce zúčastnit, pak vůbec poprvé můžete sledovat celý večer prostřednictvím kanálu Youtubewww.youtube.com/ceskyrozhlas. Celý koncert bude vysílán v rámci Koncertu Studia Noc na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.

Vstupenky na čtvrteční koncert je možno zakoupit v předprodeji.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace