ČESKÝ ROZHLAS 6 OD ŘÍJNA V NOVÉM KABÁTĚ

27. září 2002

Od 1. října, kdy česká redakce Rádia Svobodná Evropa ukončí vysílání, je pro posluchače dosavadního okruhu ČRo 6/RSE připraven na stejných vlnách nový program - dodávaný už výhradně pod hlavičkou Českého rozhlasu. Posluchači samozřejmě nepřijdou o valnou část svých oblíbených pořadů, naopak se mohou těšit na některé novinky. Co se tedy změní?

Naši stanici - už pod zkráceným názvem Český rozhlas 6 - uslyšíte každý všední den od 7 do 21 hodin. O víkendech si nás můžete naladit od 9 do 21 hodin.
Hlavní publicistický pořad, který pod názvem Události a názory dosud Českému rozhlasu 6 dodávala Svobodná Evropa, nahradí v původním čase padesátiminutovka komentářů a analýz z domova i zahraničí pod názvem Názory a argumenty. Zachovány zůstanou zprávy, diskusní pořad Studio STOP, dopolední magazín věnovaný občanskému sektoru Je to na vás, podobně jako zpravodajská patnáctiminutovka Hlasu Ameriky a další pořady.

Někoho možná potěší, že se do našeho vysílání vracejí pořady Zaostřeno na lidská práva, Dítě školou povinné, stejně jako pořad věnovaný ekonomice. Nově vám mimo jiné nabídneme každé ráno od osmi do devíti hodin informační servis věnovaný očekávaným událostem, studentské vysílání Radium, či v českých poměrech ojedinělý dokumentární cyklus Evropské osobnosti. Každé odpoledne ve všední dny na vás čeká živé kontaktní vysílání, od úterka do čtvrtka s Janem Rejžkem, v pondělí a v pátek s dalšími moderátory, do něhož můžete přispívat i vy, jak jste ostatně zvyklí, svými telefonickými dotazy. Věříme, že nové programy, které na šestém okruhu Českého rozhlasu začneme vysílat od 1. října, si získají vaši přízeň a oblibu.

Ing. Ivan Štern, šéfredaktor ČRo 6

Spustit audio