Czeching 2015 má novou porotu!

29. červen 2015

Pavel Turek, Marie Čtveráčková aka Mary C, Jiří Špičák, Petra Ludvíková, Karel Veselý a Jana Grygarová aka Apačka (✞ 30. 7. 2015) usedli v porotě letošního Czechingu! Šestičlenná česká porota, složená z hudebních expertů, nominuje 6 aktuálních skladeb českých producentů, kapel a projektů z alternativní scény, které mají největší šanci uspět v zahraničí. Přímo ve vysílání pořadu Czeching pak česká porota společně s jedenáctičlennou zahraniční porotou, jejímiž členy jsou převážně zástupci evropských rozhlasů a stanic pro mladé, vybírá z nominací vítěznou skladbu a kapelu.

Seznamte se s českou a zahraniční porotou Czechingu 2015! Podívejte se na profily našich letošních porotců.

Czeching 2015 startuje 2. září 2015! Co vás čeká na úvod?

2. 9. 2015
ČESKÁ HUDBA RAZÍ VEN - 1. DÍL CZECHINGU
Debata o exportním potenciálu české scény vysíláme na Radiu Wave a na Vltavě. V úvodní debatě s porotci letošního ročníku změříme domácí hudební scéně tep. Zkusíme najít místa, kde to drhne, a snad přijdeme na to, jak nejlépe zadřené soukolí promazat, aby bylo o českých kapelách v Evropě víc slyšet. Na závěr zveřejníme seznam kapel, které do Czechingu 2015 nominovala odborná česká porota!

2. 9. 2015
START APP VOTE FOR YOUR FAVOURITE CZECH SONG
Zveřejníme letošní nominace kapel a můžete začít hlasovat v posluchačské anketě.

7. 10. 2015
HLEDÁME VÍTĚZNOU SKLADBU PRO EXPORT - 2. DÍL CZECHINGU
Ve druhém, soutěžním dílu už jde do tuhého! Všech 6 nominovaných skladeb rozebereme na součástky s odbornou porotou a v závěru 90minutové show zatroubíme vítězné fanfáry na Radiu Wave a na Vltavě! Proběhnou hodnocení, komentáře, kritika, pochvaly i bodování české a zahraniční poroty a po závěrečném součtu bodů vyhlásíme výsledky soutěže. Vítězi umožníme pořídit v karlínském hudebním studiu Českého rozhlasu profesionální nahrávku, kterou následně rozešleme evropským rádiím.

Další program Czechingu najdete zde: Czeching 2015 do diáře

Spustit audio