Pošlete svůj track. Radio Wave vám dá recenzi osobně na festivalu Elekce

19. květen 2016

O program jednoho z večerů pražského festivalu Elekce se letos postará Radio Wave. Nabídne diskuzi s vítězi hudebně exportní soutěže Czeching i osobní recenzi skladeb mladých hudebníků.

Letošní ročník přehlídky lokální elektronické hudby Elekce bude nejen 36hodinová nonstop party. Tentokrát budou součástí festivalu i tzv. lekce, tedy debatní večery. Mluvit se bude o hudbě a sociálních sítích, streamovacích službách, o stavu české hudební scény nebo o tom, jak se vede na hudební scéně ženám. V úterý 31. 5. bude večerní program v Café Jedna v režii Radia Wave, které připravilo speciální příležitost především pro mladé hudebníky. Pokud do 27. 5. na e-mail radiowave@rozhlas.cz pošlete svou hudbu ve formě odkazu na SoundCloud nebo Bandcamp, redaktoři Radia Wave i zkušení hudebníci vám osobně zrecenzují na Elekci vaši tvorbu.

Podpoře mladých hudebníků se na Radiu Wave dlouhodobě věnují pořady Startér, hitparáda neobjevených, Kreaton, s radami pro hudební producenty, a hudebně exportní projekt Czeching, který již čtvrtým rokem pomáhá lokálním kapelám prorazit do zahraničí. Společně připravily speciální večer na Elekci, jehož součástí nebudou jen recenze, ale také diskuze s vítězi Czechingu 2015, producentem Aid Kidem a dvojicí VR/NOBODY. Následovat bude POPslechovka s VR/NOBODY, kterým se za poměrně krátkou dobu podařilo s hudbou mimo český hudební mainstream nasbírat velké množství fanoušků. Společně s Mary C vyberou Václav Rouček a DJ NobodyListen klipy od progresivních a přitom úspěšných hudebníků a diskutovat se bude o popularitě a o rozdílu v definici popu u nás a v zahraničí.

Festival Elekce letos na 36hodinové nonstop party od 3. do 5. června představí 30 hudebníků. Budou mezi nimi například Dizzcock, Aid Kid, Himalayan Dalai Lama, BA:ZEL, HRTL, Layup, Lišaj, Orient, Pandoo nebo Světadíl.

Nahrávání EP VR/NOBODY – „Now“

Elekce s Radiem Wave
Recenze osobně, diskuze s Aid Kidem a VR/NOBODY a POPslechovka
úterý 31. 5. od 18:30 v Café Jedna, Veletržní palác

autor: Mary C
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.