Šance pro české umělce představit se na festivalu Eurosonic 2016

15. srpen 2015

Největší přehlídka evropských hudebních talentů Eurosonic Noorderslag, který se koná každoročně v polovině ledna v nizozemském Groningenu, bude v příštím roce cílit zejména na region střední a východní Evropy! Českým hudebním skupinám i sólovým umělcům bez žánrového omezení se tak nabízí unikátní šance ukázat se venku zahraničním promotérům, vydavatelům a dalším důležitým lidem z branže. Kdo ví, třeba právě tahle nabídka zažehne mezinárodní kariéru vaší kapely. Stačí vyplnit a odeslat formulář uvedený v následující výzvě a zaujmout festivalového dramaturga. Hodně štěstí!

Zde mohou kapely a umělci vyplnit formulář, pokud mají zájem vystoupit na festivalu Eurosonic Noorderslag v lednu 2016.


Veřejná výzva pro hudební­ky a hudební­ skupiny o projevení­ zájmu reprezentovat Českou republiku na showcase festivalu Eurosonic Noorderslag 13. - 16. 1. 2016.

1. Výzva je určena všem hudebníkům a hudebním skupinám, které mají zájem reprezentovat českou hudební produkci na jednom z nejdůležitějších a nejvlivnějších evropských showcase festivalů v Evropě, zaměřených na současnou hudbu. Hudební umělci/skupiny, kteří dostanou příležitost si na festivalu zahrát, se tím zároveň představí agentům, promotérům, zástupcům klubů a organizátorům více než 400 festivalů z celé Evropy. Vystoupení na festivalu Eurosonic Noorderslag je příležitostí pro české hudební umělce/kapely nastartovat mezinárodní kariéru.

2. Letošní ročník je zaměřen na střední a východní Evropu. V rámci projektu CEE Focus je zde daleko větší šance pro představení české hudební scény. Proto je tento rok tomuto festivalu věnována větší pozornost.

3. Institut umění Divadelní ústav (IDU) se na základě nabídky od festivalu Eurosonic Noorderslag rozhodl spolupracovat na prezentaci České republiky v rámci festivalu a tím podpořit českou hudební scénu v zahraničí. Mediální podpora a propagace českých kapel probíhá ve spolupráci s hudebně-exportnim projektem Českého rozhlasu Czeching.

4. Výběr bude probíhat čistě v režii festivalu. Rada festivalu bude vybírat z on-line registrovaných hudebníků/hudebních skupin nejvhodnějšího kandidáta v návaznosti na dramaturgii a kvalitu.

5. Kritéria při výběru nejsou specifikována. Doporučení ze strany festivalu je registrovat progresivní hudebníky/hudební skupiny žánrově vyhovující dramaturgii festivalu s potenciálem úspěchu na mezinárodním hudebním trhu.

6. On-line registrace je možná na stránkách festivalu Eurosonic do konce srpna!

autor: Stano
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.