Vítězové Czechingu 2015 Aid Kid a VR/NOBODY se podělili o zkušenosti na festivalu Elekce

6. červen 2016

Poslechněte si záznam diskuze pražského producenta Aid Kida a dvojice VR/NOBODY, vítězů Czechingu, kteří svou kariéru budují úspěšně na vlastní pěst. Díky nám získali příležitost prezentovat se i v zahraničí. O své zkušenosti a svůj pohled na věc se podělili v rámci programu Radia Wave na festivalu Elekce.

Letošní ročník mladého elektronického festivalu Elekce nabídl kromě dvoudenní party pět dní diskuzí a přednášek. O program jednoho z večerů se postaralo Radio Wave, diskutovalo se s vítězi hudebně exportní soutěže Czeching Aid Kidem a VR/NOBODY a poprvé se testoval nový koncept Recenze osobně. Hudebníci měli možnost poslat předem svou hudbu, na místě jim pak redaktoři Radia Wave i zkušení hudebníci dali recenzi osobně. Pokud jste tuto příležitost nevyužili, pošlete svou hudbu do Startéru, naší hitparády neobjevených, anebo si počkejte na další osobní setkání.

V druhé polovině večera promluvili vítězové minulého ročníku Czeching o budování své hudební kariéry. Progresivní R’n’B duo VR/NOBODY a elektronický producent Aid Kid prozradili něco o svých začátcích i o tom, jak je pro ně důležitá vizuální stránka. V minulém roce se jim podařilo na české scéně dost výrazně prorazit a sami zvládli také kompletně zprodukovat vydání svých debutových alb na fyzickém nosiči. Dokážou se uživit hudbou, co pro ně znamená pojem profesionální hudebník a jaká je jejich zkušenost s hudebním exportem? Poslechněte si záznam celé debaty.

Pokud vás zajímá hudební export a chcete se svou hudbou prorazit do zahraničí, sledujte náš exportní pořad vysílaný každé poslední pondělí v měsíci od 22:00. Na konci června vám představíme letošní porotce a jejich nominace odtajníme na konci srpna. O jednom vítězi budete moci rozhodnout i vy. 22. září vyhlásíme oba vítěze na akci Czeching event, kde vystoupí všichni nominovaní i zahraniční hosté.

autor: Mary C
Spustit audio