Zagami Jericho

24. srpen 2017

Z ničeho nic objevila se minulý rok na české hudební scéně talentovaná producentka a zpěvačka, která si říká Zagami Jericho. Její producentské i vokální schopnosti i cit pro hit okamžitě zaujaly mnoho posluchačů i hudebních publicistů.

Zagami Jericho nominoval Jiří Špičák, hudební dramaturg Radia Wave:
„U Zagami je strašně zřetelný nějaký posun. Přemýšleli jsme, jestli na ni není brzo, ale nakonec jsem se rozhodl ji do té vody hodit a zjistit, jak se s tím vypořádá, protože si myslím, že je to věc, která by ji mohla stimulovat a motivovat. Všechno si dělá sama a je dost velká solitérka. Chce si vše sama kontrolovat od vizuálů až po to, že si vše sama produkuje a zároveň zpívá. Ačkoliv je dost mladá, tak se snaží mít nad vším dohled a naučit se vše sama.”

Od svých patnácti let svou tvorbu sdílela na Soundcloudu a krátce po vydání svého debutu City is My Church, který působil velmi celistvým dojmem, se stala Zagami Jericho divokou kartou Startéru Radia Wave a byla nominována na objev roku hudebních cen Vinyla. Následovala řada nabídek na koncertování. Její tvorba je označovaná za retrofuturistickou, uslyšíte v ní vliv nové vlny, synth popu, chillwave, vapor wave i trapu. Zagami Jericho říká, že jí jde hlavně o kontrast a ráda míchá libozvučné zvuky s noisem. V hudební tvorbě se, vlastním jménem Lenka Šimůnková, mohla rozvíjet i díky tomu, že měla doma k dispozici nahrávací studio. Inspirovaná kyber punkem i japonskou kulturou, vyrůstající v přetechnizované době a srostlá se sociálními sítěmi, tvoří a vystupuje na české scéně jako solitérka, hrdinka digitální doby, která ví, co chce.

Čtěte také

https://youtu.be/nDRKD8dOfKs

zagamijericho.bandcamp.com

autor: Mary C
Spustit audio