ČSSD: Zákrok proti technoparty nezbytný a přiměřený

Politické grémium sociální demokracie odmítlo výzvu předsedy ODS Mirka Topolánka k diskusi všech demokratických politických stran kvůli událostem kolem Czechteku. Předseda strany Stanislav Gross také řekl, že grémium ČSSD považuje policejní zásah proti vyznavačům techna za adekvátní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

J. Paroubek a S. Gross

J. Paroubek a S. Gross | Zdroj: ČTK

"ODS se snaží vyhnout věcnému posouzení všech souvislostí i detailů umělým vytvářením krize a politické nestability. ČSSD proto nevidí žádný důvod jednat s předsedy politických stran o míře politické odpovědnosti předsedy vlády a ministra vnitra. Jediným důvodem k takové iniciativě je snaha občanských demokratů o politický profit," řekl Gross.

Lidový dům dnes také vyzval předsedu a místopředsedu ODS Mirka Topolánka a Ivana Langra, aby se omluvili za to, že "lživě informovali" o odpovědnosti premiéra, ministra vnitra a policie za smrt jednoho z účastníků technoparty. Muž zahynul při dopravní nehodě.

ODS tvrzení ČSSD, že důvodem ke svolání schůzky předsedů demokratických parlamentních stran k posouzení událostí spojených s CzechTekem 2005 je snaha o politický profit odmítla. Podle vedení ODS odmítnutím společného jednání ČSSD ukázala, že jí nejde o věcné a uspokojivé řešení vzniklé situace. ODS dnes připomněla, že spolu s velkou částí veřejnosti očekává spíše omluvu premiéra a ministra vnitra.

Milan Kopp, Jan Hrbáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme