Další technoparty dnes začne v Příchovicích na Plzeňsku

V Příchovicích na Plzeňsku dnes začíná další technoparty. Podle organizátorů by ale nemělo jít o pokračování CzechTeku. Na tento víkend si legálně pronajali ostrov na řece Úhlavě a přilehlé pozemky, za které už zaplatili zálohu deset tisíc korun. Na místě bude hrát asi dvacet hudebních systémů. Policie tentokrát jejich pohyb pouze sleduje a nehodlá zatím zasahovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dívka na technoparty

Dívka na technoparty | Foto: Štěpán Kotrba

Organizátoři konání akce řádně nahlásili a pronajali si příslušné pozemky. Podle jednoho z nich Zbyňka Ambrože jsou dohodnuté podmínky s obcí i s policií.

"Hygiena bude zajištěna standardním způsobem, to znamená nádrže s pitnou vodou a toalety. Je objednáno deset toalet a jedno nebo dvě čištění během víkendu. Po tom problému, který vznikl v srpnu na Tachovsku, byla nějakým způsobem konečně řečena určitá pravidla hry. Nevím, nechci je hodnotit. Chceme vyzkoušet jestli to funguje, ale zatím se to prostě daří," řekl Českému rozhlasu Ambrož.

Podle Ambrože jde o běžnou party, nikoli o obdobu srpnového CzechTeku. "Plánovali jsme dva tisíce lidí, ale poté jaký mediální boom se strhl, to bude pravděpodobně víc. Je to klasická technoparty. Pokud se povede vyřešit všechny technické problémy, bude i klasická akustická reprodukce, stánky, spousta lidí, psi, dobrá nálada. Doufám, že vše dopadne v pohodě tak, jak si představujeme," dodal Ambrož.

Policie po jednání s pořadateli bude technoparty pouze sledovat. Velitel akce a druhý muž západočeské policie, plukovník Jan Brázda, k postupu policie na plánované technoparty v Příchovicích řekl: "Připravili jsme síly a prostředky, ale nepředpokládáme, že by mělo dojít k nějakému problému, protože, jak jsme hovořili s představiteli obce, akce je povolená. Takže až na nějaké problémy, které by se mohly stát během akce, nepředpokládáme, že by policie měla důvod k zákroku."

Místostarostka Příchovic, Marie Blažková, technoparty nevítá, ale zakázat ji nemůže. "Party se má konat na soukromém pozemku ostrov. Protože pořadatelé uvádí asi 1 500 účastníků, kteří by se na pozemek nevešli, přijeli pořadatelé za doprovodu policie dojednat uvolnění a smlouvy na další pozemky, aby akce, pokud se bude konat, byla legislativně zajištěna. My nejsme tou akcí nikterak nadšení, ale obec v současné legislativě nemá možnost takovou akci zakázat," vyjádřila se Blažková.

Lenka Šumová, Marie Matúšů, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme