Mlýnec na Tachovsku bude hostit další technoparty

V pořadí druhá letošní technoparty se uskuteční o víkendu v Mlýnci na Tachovsku. Akce nazvaná ParoubTek má být protestem proti zásahu policie na CzechTeku, který se konal na stejném místě v červenci. V tiskové zprávě organizátoři uvedli, že chtějí vyjádřit nesouhlas s dosavadními výsledky šetření Inspekce ministra vnitra a se stanoviskem vlády k postupu policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dívka na technoparty

Dívka na technoparty | Foto: Štěpán Kotrba

Západočeští policisté se už spojili s organizátory protestní technoparty. Její účastníci mají obsadit stejné louky, jako při násilně ukončené akci v létě. Pořadatelé technoparty ale nemají zájem s policií mluvit. Tvrdí to náměstek ředitele krajské policie Jiří Brázda:

"Z jejich pohledu postačí oznámení obci a nemají zájem o dalších podrobnostech jednat s policií. Policie by přivítala vstřícné jednání, aby se na místě předešlo možným problémům, které vzniknou při organizování takovéto velké akce."

Policie přípravy bedlivě sleduje, zatím však nepovolává žádné posily. "My zatím nečiníme žádná zvláštní opatření. Vše se bude odvíjet od situace přímo na místě a vše bude záviset na tom, zda účastníci technoparty a organizátoři zajistí to, že nebudou vstupovat na jiné pozemky, než mají smluvně zajištěno," řekl Brázda Českému rozhlasu.

Související web: speciál o Czechteku 2005

Martin Sobotka, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme