1. etapa - smůla Rallye Dakar 2016 pokračuje. Etapa zrušena kvůli nepřízni počasí!

3. leden 2016

První etapa 38. ročníku dakarského závodu, která měla vést z Rosaria do Villa Carlos Paz, byla z důvodu nepříznivého počasí zrušena. Kvůli silným bouřkám a mimořádně nízké oblačnosti nelétaly vrtulníky a organizátoři závodu tak nemohli dostatečně zajistit bezpečnost závodníků. Proto se ředitel závodu Etienne Lavigne rozhodl etapu zrušit.

Do Villa Carlos Paz, odkud bude startovat zítra 2. etapa závodu, se motorkáři a čtyřkoláři dostali společně v konvoji, auta měla povoleno dojet do cíle 1. etapy volně na vlastní pěst, kamióny opustí Rosario společně s asistenčními vozy.

Čtěte také

Zítřejší start 2. etapy se bude řídit výsledky včerejšího prologu. Mezi motorkáři nejrychlejší Španěl Barreda odstartuje z 1. místa, v kategorii aut vyrazí do etapy jako první Holanďan Ten Brinke s Toyotou. 46 závodníkům, kteří prolog nemohli dojet kvůli nehodě, při které jedno ze závodních aut vjelo mimo trať, zranilo několik diváků a závod byl zrušen, bude organizátory startovní čas přidělen.

V pondělní 2. etapě čeká na motorkáře a čtyřkoláře 450 kilometrový rychlostní úsek, posádky aut a kamiónů 521 dlouhý úsek. Lze očekávat první větší rozdíly v jednotlivých kategoriích, trasa končí v Termas de Rio Hondo.

1. etapa Rallye Dakar 2016 byla zrušena
autoři: Dakar.com , min
Spustit audio