Dakarský deník 10 - Zvukař na Rallye Dakar

11. leden 2016

Rallye Dakar 2016 jede v autě také jeden český zvukař. Jmenuje se Tomáš Ouředníček, pilotuje Hummer a v průběžném pořadí ho před dnešní osmou etapou najdete na 39. místě. I na závodech musí mít sebou svojí oblíbenou hudbu.

Při dni volna si mechanici při opravě techniky pouštějí hlasitou hudbu, takže je v bivaku Rallye Dakar velký hluk nejenom kvůli opravám, ale i kvůli této hudbě. Tomáš Ouředníček, který je zvukařem, eliminuje tento hluk také hudbou, ale svojí.

Čtěte také

„Na Dakaru 2009 jsem zjistil, že ten hluk je naprosto ubíjející, Že z toho je potom větší únava než z čehokoliv jiného. Potom jsem zjistil, že když si pustím muziku, tak se odpoutám od okolního světa. Při rychlé jízdě to samozřejmě nejde poslouchat, ale na přejezdech si pouštíme muziku a dodává nám to dobrou náladu. A ta je na Dakaru potřeba.“

Jsme při volném dni, kdy se auto opravuje. Je to všechno v pořádku zvukově? „Teď je to právě v naprostém pořádku. Úplně si lebedím, protože když sundám nohu z plynu, tak to hezky střílí do výfuku.“

„Ale právě muzika mě pozitivně naladí. Potom už v sobě nepotřebuju pumpovat adrenalin, to by bylo lepší spíš před rychlostní zkouškou. Ale po dojetí si pouštím spíš něco uklidňujícího,“ říká Ouředníček.

Čtěte také

autor: jař
Spustit audio