Dakarský deník 12 - Superrychlá žena na motorce

13. leden 2016

Spoustě závodníků na Rallye Dakar leze na nervy. Nejrychlejší žena v historii soutěže totiž poráží i v letošním ročníku většinu z nich. Po deváté etapě je třináctá. Je ze Španělska a jmenuje se Laia Sanz.

Do cíle etapy dorazila nejrychlejší žena na motorce na Rallye Dakar Španělka Laia Sanz a má obrovský úspěch u argentinských fanoušků. Spousta se jich chce s třicetiletou tmavovláskou vyfotit. Ona totiž možná bude první ženou, která vyhraje Rallye Dakar na motorce.

Čtěte také

„Zkusím nebýt jen nejrychlejší ženou v historii Rallye Dakar, ale chci se dostat v pořadí motorek co nejvýš. Třeba se mi jednou podaří jako první ženě v historii této bláznivé soutěže vyhrát. Letos jsem se závodem zatím celkem spokojená, bojovat budu až do konce,“ říká Laia.

Poráží chlapy

Laia, která vozí na motorce katalánskou vlajku už vyškolila i českého motorkáře Davida Pabišku. „Je to profík. Má neuvěřitelné základy, to co motorkář potřebuje, jako techniku z trialu, který také jezdí. Startoval jsem s ní ve dvojici, kde jsem se těšil, že si dáme trochu lokty. Těšil jsem se ale jenom na té startovní čáře, protože odpálila takovým způsobem, že já jsem jel asi 135 kilometrů v hodině a ona tam měla asi 170,“ vypráví David Pabiška.

Laia Sanz poráží většinu motorkářů na Rallye Dakar

Laia Sanz na závodech daleko od domova myslí také na svoji rodinu. „Po rodině se mi stýská, doufám, že jim domů přivezu dobrý výsledek.“

Španělka Laia Sanz jako hvězda mezi motorkáři s Janem Říhou
autor: jař
Spustit audio