Bratislavské Rádio Regina vysílá z nových prostor, RTVS pracuje na postupné obnově

13. listopad 2017

„Použití nové digitální technologie zvýšilo efektivnost celého procesu rozhlasového vysílání a zároveň umožnilo vyšší komfort práce pro pracovníky, kteří se na něm podílejí," přiblížil vedoucí Odboru rozhlasové techniky Igor Zachar.

Bratislavské studio Rádia Regina, veřejnoprávní okruh Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS), začalo dnes vysílat ze zrekonstruovaných prostor. Stanici, kterou je možné kromě VKV vysílačů naladit například také na satelitu Astra 3B, tato operace trvala téměř čtyři měsíce. Nové studio je vybaveno nejmodernější technikou, která splňuje všechny profesionální parametry. RTVS pracuje na obnově prostor v „obrácené pyramidě“ postupně, a to již od roku 2012.

„Použití nové digitální technologie zvýšilo efektivnost celého procesu rozhlasového vysílání a zároveň umožnilo vyšší komfort práce pro pracovníky, kteří se na něm podílejí," přiblížil vedoucí Odboru rozhlasové techniky Igor Zachar. „Postupná obnova technických prostor v obrácené pyramidě je po více než 30 letech od jejího předání do užívání nezbytná a zdaleka není na konci," doplnil ředitel Sekce rozhlasových programových služeb Michal Dzurjanin.

Jak konstatoval šéfdramaturg Rádia Regina Západ Marcel Hanáček, Regina se vždy snažila být co nejblíže všem posluchačům a nové studio s režií tomu ještě více napomohou. „Tak, jako je v domácnosti důležitý obývací pokoj, kde se setkáváme s blízkými, tak je pro nás důležitý náš obývací pokoj, kterým je vysílací pracoviště. Moderátoři, redaktoři, technici - všichni se musí cítit příjemně, aby dokázali tuto atmosféru dostat i do éteru. A příjemně se musí cítit i naši hosté, kteří denně do vysílání chodí,“ konstatoval Hanáček.

autor: lukpo
Spustit audio