Český rozhlas Plus má po čtvrt roce další nový vysílač, tentokrát v Blansku

29. září 2016

Celoplošná stanice začala vysílat 1. března 2013, od 2. listopadu 2015 je dostupná 24 hodin denně v pásmu VKV i digitálně díky technologii DAB+.

Český rozhlas se neustále snaží zlepšovat pokrytí své stanice mluveného slova ČRo Plus. Po středovlnném vysílači, který byl začátkem června spuštěn na jihu Čech, si ho tentokrát mohou nově naladit obyvatelé Blanska. Nové stanoviště bude tentokrát fungovat v pásmu VKV. Českému telekomunikačnímu úřadu (ČTÚ) se za tímto účelem podařilo zkoordinovat kmitočet 91,5 MHz s výkonem 100 Wattů. Vysílač bude umístěn v ulici Dvorská.

Celoplošná stanice Plus začala vysílat 1. března 2013, od 2. listopadu 2015 je dostupná 24 hodin denně v pásmu VKV. Nabízí analytickou publicistiku, komentáře, diskuse a interaktivní pořady. Analyzuje současnost a aktuální dění v širších souvislostech společenských, historických, ekonomických či kulturních. Český rozhlas Plus je také informačním kanálem pro témata z oblasti vědy a techniky nebo historie. Plus je možné naladit i digitálně v multiplexu ČRa-ČRo DAB Praha (vysílač Žižkov) i u operátorů RTI cz a Teleko.

autor: lukpo
Spustit audio