Color Music Radio získalo další VKV frekvenci, zamíří do Českého Krumlova

6. květen 2016

Samozřejmě, že kmitočet přidělený výše zmíněnému provozovateli v Českém Krumlově není zdaleka jedinou frekvencí, která je aktuálně v přípravě.

Vůbec první VKV frekvenci v jižních Čechách získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) provozovatel rozhlasové stanice Color Music Radio, společnost Ultravox. Ukázala to aktuální tisková zpráva ze zasedání regulátora. Nový vysílač bude fungovat v lokalitě Český Krumlov – Lipová ulice na frekvenci 92,5 MHz s výkonem 50 Wattů. Kmitočet by udělen na dobu osmi let s možností prodloužení nejdéle do 10. října 2025. Pro Color jde v současné době po Opavě, Praze, Znojmě, Karlových Varech a Brně o šestou přidělenou lokalitu.

Samozřejmě, že kmitočet přidělený výše zmíněnému provozovateli v Českém Krumlově není zdaleka jedinou frekvencí, která je aktuálně v přípravě. Vysílací rada informuje o tom, že v rámci licenčního řízení projednala otázky týkající se programové skladby, kterou žadatel chce nabízet posluchačům v rámci vysílače Ústí nad Labem – Stříbrníky. V dané oblasti je naplánované spuštění FM vysílání na kmitočtu 99,3 MHz s výkonem 100 Wattů. Podle webu Jihlavského DX klubu by mělo jít o Rock Rádio, jehož provozovatelem je skupina Media Bohemia. Ta nedávno vstoupila majetkově do severočeského Gama Radia.

autor: lukpo
Spustit audio