Country Rádio získalo čtyři nové regionální VKV kmitočty

25. srpen 2016

Podle Radioprojektu, průzkumu oblíbenosti českých rozhlasových stanic, je v současné době Country Rádio vedle Beatu druhým nejposlouchanějším regionálním okruhem.

Čtyři nové VKV frekvence získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) stanice Country Rádio. Prostřednictvím společnosti Radio United Broadcasting, která je jejím provozovatelem, byly uděleny nové frekvence ve městech Blansko, Lovosice, Teplice a Uherský Brod. Ve všech čtyřech případech se jedná o stowattové vysílače/dokrývače. V Blansku jde o kmitočet 97.2 MHz, Lovosice mají 97.0 MHz, Teplice 87.6 MHz a Uherský Brod 95.6 MHz.

Podle Radioprojektu, průzkumu oblíbenosti českých rozhlasových stanic, je v současné době Country Rádio druhým nejposlouchanějším regionálním okruhem. Denně ho ladí 232 tisíc lidí. O tuto pozici se však dělí s rockovým Rádiem Beat. Obě stanice patří do rodiny Radio United Broadcasting. Kromě VKV vysílačů je stanice dostupná také na internetu a jako jedno z mála českých komerčních rádií i na satelitu, konkrétně na družici Astra 3B (nekódovaně). Country Rádio vysílá i prostřednictvím středovlnného vysílače nedaleko pražské Zbraslavi, kde využívá frekvenci 1062 kHz. Tu využívá zejména pro střední Čechy.

autor: lukpo
Spustit audio