Hey Radio získalo pražský VKV kmitočet, Rádio Blatná může začít vysílat

8. červen 2017

Rádio Blaník může díky rozhodnutí vysílací rady spustit nový VKV kmitočet 97.4 MHz pro Breclav. Maximální vyzářený výkon byl stanoven na hodnotu 100 Wattů.

Podnikatel Miroslav Pýcha dosáhl klíčového rozhodnutí pro svou rozhlasovou stanici Hey Radio. Původně pouze středočeský okruh získal novou VKV frekvenci v Praze. Jedná se konkrétně o kmitočet 101.6 MHz s výkonem 100 Wattů. Na tomto kmitočtu už stanice testovala v uplynulých měsících za účelem měření Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Nyní se ukazuje, že se pražské Výtoni podařilo úspěšně zkoordinovat.

Úspěšným žadatelem o novou VKV frekvenci je Rádio Blatná. Lokální stanice, která byla doposud dostupná pouze na internetu, chce vysílat v Blatná na frekvenci 89.7 MHz s výkonem 100 Wattů. Udělená licence byla udělena klasicky na období osmi let, nejpozději však do 10. října 2025. Posledním z úspěšných žadatelů je společnost Media Bohemia. Rádio Blaník může díky rozhodnutí vysílací rady spustit nový VKV kmitočet 97.4 MHz pro Breclav. Maximální vyzářený výkon byl stanoven na hodnotu 100 Wattů.

autor: lukpo
Spustit audio