Hey Radio získalo prodloužení licence pro svůj klíčový VKV kmitočet

13. leden 2017

Spouštění stanice před lety doprovázely vleklé spory a vypadalo to, že benešovský kmitočet už pravděpodobně zůstane definitivně minulostí.

Hey Radio podnikatele Miroslava Pýchy, které provozuje skrze svou společnost Joe Media, získalo prodloužení licence do 10. října 2025 na svůj klíčový kmitočet 89.3 MHz, tedy vysílač Benešov – Lbosín. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o tom informovala v zápisu z posledního zasedání, které se konalo v úterý. Právě Benešov byl před lety prvním vysílačem Hey Radia, tehdy ještě pod bývalým názvem Rádio Sázava.

Spouštění stanice před lety doprovázely vleklé spory a vypadalo to, že benešovský kmitočet už pravděpodobně zůstane definitivně minulostí. To se ale nakonec změnilo. Hey Radio získalo prodloužení aktuální licence v symbolický den. 11. ledna to bylo přesně šest let od doby, kdy vysílací rada rozhodla o udělení předchozího dokumentu. V současné době už vysílá Hey Radio kromě středních Čech například i v Karlových Varech, na Jablonecku a Liberecku, Pardubicích a dalších oblastech. Provozovatel by se chtěl pokusit o získání frekvence i v Praze. Před několika týdny zde již zkušebně vysílal.

autor: lukpo
Spustit audio