Hitrádio Vysočina žádá o změnu licenčních podmínek, schéma považuje za zastaralé

25. duben 2017

Hudbu osmdesátých let nepovažuje provozovatel stanice za vyhovující. Nově se chce věnovat muzice od let devadesátých po současnost.

Provozovatel stanice Hitrádio Vysočina, společnost František Vostál, žádá regulátora, tedy Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), o změnu licenčních podmínek. Provozovatel v žádosti uvádí, že tak reaguje na výrazné změny, kterými nyní v současné době prochází tuzemský trh. Hitrádio Vysočina uvádí, že cílem jsou změny ve struktuře programu, zachovat chce nicméně všechny jeho dosavadní prvky.

„Navrhujeme sloučit v licenci definované bloky 17:00 - 20:00 a 20:00 - 24:00 do jednoho podvečerně - večerního bloku 17:00 - 24:00, kde po vitálním odpoledním bloku dopřáváme posluchačům oddechu,“ píše v žádosti o změnu licence provozovatel stanice. Z tohoto času ale zároveň nemají zmizet soutěže nebo kontaktní pořady s posluchači. O změny žádá Vysočina také ve zpravodajství, kde chce vypustit jeho přesnou strukturu. Cílová skupina posluchačů se má posunout z „20 až 35 let“ na „20 až 45 let“.

„Dovolujeme si dále požádat o úpravu podílu mluveného slova na 9 - 12% v denním průměru vysílání. Jedná se pouze o mírnou změnu, neboť v původních licenčních podmínkách je podíl mluveného slova nastaven na 10% mluveného slova oproti 80% hudby s tím, že podíl reklamního vysílání může dosahovat až 10% z celkového objemu vysílacího času,“ konstatuje společnost František Vostál. Česká a slovenská tvorba by měla činit deseti až patnáctiprocentní podíl. Hitrádio Vysočina plánuje upustit od starší hudby, konkrétně 80. let, a hrát muziku od 90. let po současnost.

autor: lukpo
Spustit audio