Liberecké studio Českého rozhlasu zlepší pokrytí v České Lípě

24. březen 2016

„Regionální vysílání je pro Český rozhlas dlouhodobou prioritou,“ potvrzuje ředitel Regionálního vysílání ČRo Jan Menger.

Severočeské studio Českého rozhlasu, respektive jeho verzi pro Liberecko, bude možné od dnešní osmnácté hodiny naladit také v České Lípě. Nový vysílač v areálu tamní nemocnice bude fungovat na frekvenci 94,3 MHz s vyzářeným výkonem 50 Wattů. Dle očekávání bude pro šíření použita vertikální polarizace antén. Vysílač může být zprovozněn na základě individuálního oprávnění, které udělil veřejnoprávnímu médiu Český telekomunikační úřad (ČTÚ). ČRo Sever – Liberec vysílá pro Liberecký kraj, konkrétně na Liberecku, Jablonecku, Frýdlantsku a Harrachovsku. Hraje českou hudbu od popu přes folk až po country.

„Regionální vysílání je pro Český rozhlas dlouhodobou prioritou. Naše stanice v minulých letech prošly náročnou transformací, která mimo jiné lépe nastavila jejich programové schéma. Nadále budeme klást důraz na to, aby se pokrytí našeho regionálního vysílání vylepšovalo a mohli jsme nabídnout naše pořady co největšímu počtu posluchačů v jednotlivých krajích,“ uvedl při této příležitosti ředitel Regionálního vysílání ČRo Jan Menger. Pravidelné liberecké vysílání se poprvé ozvalo 23. ledna 1946 z tehdejší Městské knihovny v Moskevské ulici - dnešního sídla Naivního divadla. Od září 2006 sídlí liberecké studio Českého rozhlasu Sever v Zeleném údolí.

autor: lukpo
Spustit audio