Media Bohemia žádá regulátora o změnu názvu pražského Rádia City

17. březen 2017

„Provozovatel je toho názoru, že změna názvu bude korespondovat s primárním zaměřením metropolitní hudební stanice, se specifickým zaměřením na obyvatele Prahy,“ uvádí firma.

Skupina Media Bohemia, která je mimo jiné vlastníkem rozhlasových sítí Hitrádio, Fajn Rádio a Rock Rádio, chystá změnu názvu pražského rádia City 93.7 FM. Vyplývá to z žádosti, kterou firma zaslala na regulátora, tedy Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). V případě, že RRTV změnu schválí, bude se tato stanice nově identifikovat jako Hitrádio City 93.7 MHz. O žádnou další změnu zatím Media Bohemia nežádá.

„Provozovatel je toho názoru, že změna názvu bude korespondovat s primárním zaměřením metropolitní hudební stanice, se specifickým zaměřením na obyvatele Prahy a zastoupením hitů v jejím hudebním formátu. Nedochází tímto k teritoriálnímu střetnutí s rozhlasovou stanicí vysílající pod názvem programu Hitrádio City na území Brna,“ uvádí v žádosti pro regulátora provozovatel rozhlasové stanice. Napjatě sledovaná bude v následujících měsících zejména situace okolo Rádia Černá hora, které Media Bohemia nedávno plně ovládla. Nebylo by překvapením, kdyby firma v tomto regionu provedla rošádu značek Hitrádio a Rock Rádio.

autor: lukpo
Spustit audio